Társoldalunk:

Ezt a szerződést akarták aláíratni Hosszú Katinkával

2016.01.11. 13:10

Havi egyszeri rendelkezésre állást kért az úszószövetség a versenyzőktől abban a szerződésben, amelyet Hosszú Katinka nem írt alá.

Nyilvánosságra hozta a Magyar Úszószövetség azt a szerződéstervezetet, amelyet Hosszú Katinka széttépett a múlt heti sajtótájékoztatóján, mondván, nem hajlandó aláírni.

A másfél oldalas, összeg nélküli sablonszerződést (innen letöltheti) Hosszún kívül Bernek Péter, Cseh László, Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsa, Kapás Boglárka, Olasz Anna, Risztov Éva és Verrasztó Dávid kapta meg.

Hosszú Katinkának nem tetszettek a szerződés feltételeiFotó: Polyak Attila - Origo


Az Origóhoz eljuttatott közleményben a szövetség kiemeli, hogy a megállapodás alapján egyik úszó sem lenne a 2017-es budapesti vb arca, a felkészülési támogatás ellentételeként csupán arra kötelezné az aláírókat, hogy átlagban havi egy alkalommal vállaljanak szerepet az úszás népszerűsítésében, különös tekintettel a vb-re. 

Nem szerepel politikus a filmben

A MÚSZ azt is írja, hogy a vb promóciója részeként forgatott kisfilmben, melyben Hosszú Katinka nem akart megjelenni, sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem más politikus nem szerepel, csak sportolók. Az ATV hétfő reggeli műsorában ugyanis felvetődött, hogy Hosszú Katinka esetleg azért utasította el a részvételt, mert nem akar politikusokkal együtt szerepelni. 


A filmben egyébként Kásás Tamás vízilabdázó, Gyurta Dániel úszó, Kormos Villő Európa-bajnoki bronzérmes műugró és a magyar szinkronúszó-válogatott tagjai tűnnek fel.

Hetek óta tart a botrány

A tavaly sikert sikerre halmozó Hosszú Katinka és az úszószövetség között még decemberben robbant ki a konfliktus. A világklasszis úszó egy általa összehívott sajtótájékoztatón élesen bírálta a szövetség vezetőit a felkészülés szerinte nem megfelelő körülményeiért, illetve amiatt, hogy a 2017-es budapesti vb promóciójában való részvételre kérték. 

Január első hetében Hosszú újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol széttépte a neki felkínált 12 millió forintos támogatásról szóló szerződést, mondván, nem tudja elfogadni, hogy a vb-promóciót szabják meg a támogatás feltételéül. A konfliktus miatt Kiss László szövetségi kapitány először lemondott, majd úgy döntött, mégis marad. Az is kiderült, hogy a döntésében szerepe volt Orbán Viktor hívásának is