Vágólapra másolva!
Furcsa ellentmondást lehet felfedezni Kiss László vasárnapi televíziós nyilatkozata és a Magyar Úszószövetség keddi állásfoglalása között. Utóbbi szerint Kiss csak Hosszú Katinka hétfői Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy az úszónő az Egyesült Államokba utazott, noha az úszókapitány erről már az M4 vasárnapi műsorában beszélt.

"Kiss László szövetségi kapitány Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszószövetség és kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek" – áll a Magyar Úszószövetség kedden nyilvánosságra hozott állásfoglalásában.

Az Origo egy olvasója azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy Kiss kapitány az M4 vasárnapi adásában adott telefoninterjújában már beszélt Hosszú amerikai versenyéről.

Kiss László szövetségi kapitány Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre. Gondolom, ha visszajött le tudunk ülni beszélni, és mindenkiben leülepszik, ami volt" – olvasható a Telesport.hu oldalán, ahol a videó is megtekinthető.

A szövetség keddi állásfoglalásában az állt, hogy Hosszú Katinka a MÚSZ tudta nélkül utazott el az austini pénzdíjas versenyre, a szövetség pedig csak akkor adja ki számára a versenyengedélyt, ha az úszónő felhívja Kiss László kapitányt.