Társoldalunk:

Engedett az úszószövetség a Hosszú-ügyben

2016.01.13. 09:42

A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt az austini úszóversenyre.

A szövetség keddi állásfoglalásában még az állt, hogy Hosszú a MÚSZ engedélye nélkül utazott el az amerikai versenyre, a szövetség pedig csak akkor adja ki számára a versenyengedélyt, ha felhívja Kiss László kapitányt. Most azonban változott a helyzet, mivel Hosszú megkapta az engedélyt, hogy indulhasson. 

„A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá,
ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést. A MÚSZ tisztában van azzal, hogy a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén” – áll abban a közleményben, amelyet Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke juttatott el az Origóhoz. 

Többen vannak, akik felhívták volna a kapitányt
Kedden megkérdeztük olvasóinkat, felhívnák-e Kiss Lászlót Hosszú Katinka helyében. Szerda délelőttig több mint 22 ezer szavazat érkezett, és 49 százaléknyian arra a válaszlehetőségre szavaztak a megadott három közül, hogy igen. 41 százaléknyian a nemet nyomták meg, és csupán 10 százaléknyian nem nyilvánítottak véleményt.

Az előzményekhez az is hozzátartozik, hogy az úszószövetség kedden még azt írta, Kiss László csak Hosszú hétfői Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy már Austinban tartózkodik, de mint kedd este megírtuk, Kiss László már az M4 vasárnapi adásában arról beszélt, hogy úgy tudja, az úszó elutazott az Egyesült Államokba.