Babos brit ellenféllel kezd Melbourne-ben

Babos Tímea, tenisz
Timea Babos of Hungary returns the ball against Serbia's Jelena Jankovic during their 1st Round of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships on February 15, 2015 in Dubai. AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Pénteken elkészítették az év első Grand Slam-tornájának, az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak a sorsolását. Babos Tímea egyesben a világranglistán 53. helyen álló brit Heather Watson ellen kezd.

"Azt gondolom, ez nem egy rossz sorsolás. Tavaly is játszottam Watsonnal Cincinnatiben, abból a meccsből tudok erőt meríteni és tanulni is. Remélhetőleg sikerül egy nyerő taktikát felépíteni. Tudom, hogy jó játékos, sok jó eredménye volt már. De úgy érzem, én is jó formában vagyok. A sencseni verseny óta ismét sokat tudtam edzeni, hogy az Australian Openen is jó tudjak játszani" - nyilatkozta Babos saját honlapján.

A párharc továbbjutójára Belinda Bencic (svájci, 12.) vagy Alison Riske (amerikai) vár majd. Az első helyen kiemelt Serena Williams az olasz Camila Giorgival, Simona Halep (román, 2.) egy selejtezőből érkezett riválissal, Garbine Muguruza (spanyol, 3.) az észt Anett Kontaveit, míg Agnieszka Radwanska (lengyel, 4.) az amerikai Christina McHale ellen kezd.

Babos Tímea Forrás: AFP/Karim Sahib

A férfiaknál a címvédő szerb Novak Djokovic egy koreai ellenféllel nyit, Andy Murray (brit, 2.) a német Alexander Zverev, Roger Federer (svájci, 3.), a grúz Nikoloz Basilasvili, Stan Wawrinka (svájci, 4.) az orosz Dmitrij Turszunov, míg Rafael Nadal (spanyol, 5.) honfitársa, Fernando Verdasco ellen lép pályára az első körben.