Miklós Edit újabb pontokért hajt Garmischban

Miklós Edit, alpesi sí, sízés
Hungarian Edit Miklos competes in the women's downhill training's competition of the FIS alpine ski world cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on March 6, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A sikeres két héttel ezelőtti szereplés után ismét világkupafutamon síel Miklós Edit. Szereti a pályát, pontokat szerezne.

Miklós Edit is indul a női alpesi sízők világkupafutamán a németországi Garmisch-Partenkirchenben a hétvégén: lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban versenyez – derül ki a magyar síszövetségnek az Origóhoz eljuttatott közleményéből.

A magyar síző 6. lett lesiklásban a legutóbbi vk-versenyen

Cortina d'Ampezzóban – ez a szezonbeli legjobb eredménye –, és ezúttal is szeretne a legjobb tíz közé kerülni, szuper-óriásműlesiklásban pedig ismét pontokat szerezni.

Miklós Edit Garmisch-Partenkirchenben tavaly, még napsütéses pályán Forrás: AFP/Christof Stache


Az olimpiai 7. helyezett Miklós Editnek egy hibátlan sízéssel akár a dobogós helyezés is összejöhet a közlemény szerint. Ezen a pályán az eddigi legjobb világkupa-eredménye egy lesiklásben elért 18. hely, 2013 márciusából.

"Szeretem ezt a pályát is, egy évvel ezelőtt majdnem sikerült egy jó lesiklóversenyt produkálnom, de sajnos elestem. Tavalyhoz képest idén egy hónappal hamarabb rendezik a versenyt, ezért a nap olyan szögben süt majd, hogy a pálya árnyékban marad, úgyhogy

– mondta Miklós Edit.

A menetrend
Szombat, 11.30: női lesiklás (Eurosport 1)
Vasárnap, 11.00: női szuper-óriásműlesiklás (Eurosport 1)