Társoldalunk:

Magyar úszó nyerte a legkeményebb ázsiai versenyt

2016.02.04. 14:01

Mányoki Attila nyerte az Ázsia legnehezebb nyílt vízi erőpróbájának számító úszóversenyt Hongkongban, a Dél-kínai-tengerben.

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerzett zalaegerszegi sportembernek 4 óra 23 perc alatt sikerült beérkeznie a Royal Hong Kong Yacht Club területén lévő célba. 

A magyar hosszútávúszó legutóbb, tavaly októberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát úszta át csaknem tizenegy óra alatt. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean's Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába. 

Forrás: www-manyokiattila.hu

A 41 éves Mányoki az Északi-csatorna átúszását idén augusztus első felében szeretné teljesíteni, a Cook-szorost pedig 2017 februárjában. Az utolsó állomás a Gibraltári-szoros lesz számára. Mányoki 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavalyelőtt - a világon tizenharmadikként - sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt a világ legnehezebb távjának tartanak.