Társoldalunk:

Hosszú Katinka nagyon nehéz döntések előtt

2016.02.13. 14:59

"Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell" - nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő. 

"London óta arra fókuszálunk, hogy mik azok a számok, amelyekben esélyes lehetnék. Annyit sikerült előrelépnünk az elmúlt három és fél évben, hogy most már választanunk kell, ami egy szerencsés helyzet" - nyilatkozta a kevesebb mint fél év múlva kezdődő riói ötkarikás játékokra készülő Hosszú. 

Hozzátette: olyan sok száma van, amiben el tudna indulni, hogy edző-férjével, Shane Tusuppal választaniuk kell, mi az, amire ráállnak. 

Hosszú Katinka állítólag kétmillió forintért vállalta a kecskeméti részvételtForrás: BUS CSABA/Bus Csaba

"Meglátjuk, mi hogyan alakul, melyek azok a versenyszámok, amelyekben tényleg olyan előrelépést érünk el, ami elég lehet a sikerhez. Beszélgetünk erről szinte minden egyes nap" - fogalmazott az úszó, aki a Magyar Hírlap információi szerint kétmillió forintért úszik Kecskeméten. 

A közelmúltban - az olimpia úszóprogramját figyelembe véve - megnéztük, Hosszú melyik számban indulhat. Érvelésünket itt olvashatja, a táblázatot alább láthatja: 

Az olimpia úszóprogramja és hosszú Katinka lehetséges számaiForrás: Origo

EF = előfutam, KF = középfutam, D = döntő
Félkövérrel azok a számok, amelyekben Hosszú Katinka szerintünk indulni fog. 

Olvasóinkat - ugyanebben a cikkben - arról kérdeztük, szerintük hány olimpiai bajnoki címet nyerhet az úszónő. Olvasóink igencsak optimisták,  két-három elsőséget várnak tőle. 

A szavazás végeredménye (kérdés: Hány aranyat nyer Hosszú Rióban?):
Hármat - 34%
Kettőt - 35%
Négyet - 13%
Egyet - 10%
Egyet sem - 9%

Az úszónő Kecskeméten kifejtette: 2012-ben elkezdtek egy programot, így minden évben elemezni tudják, hogy miben sikerült fejlődnie, miben nem. Szerencsére az elmúlt három év nagyon jól sikerült,  reméljük, hogy hasonlóan sikerül majd az idei is" - mondta. Hozzátette, jobban haladnak, mint eddig bármikor. "Ha visszanézem a tavaly januári időeredményeimet, akkor jól látszik, hogy sokat sikerült előrelépnem, ami nagyon biztató, és sok önbizalmat is ad. Úgyhogy nyugodt szívvel mondhatom, nagyon jól megy a felkészülés, remélem, hogy semmilyen betegség vagy sérülés nem fog hátráltatni" - mondta Hosszú Katinka. 

200 és 400 vegyesen abszolút aranyesélyes lehet RióbanForrás: BUS CSABA/Bus Csaba

A közeljövő programjáról szólva elárulta, hogy most egy kisebb, két-három hetes szünet következik, és legközelebb március elején áll rajthoz újból. 

"Őszintén szólva, két hét verseny nélkül az már nekem soknak számít. A Golden Tour harmadik állomása lesz Marseille-ben, ott indulok legközelebb." 

Hosszú Katinka a kecskeméti eseményen néhány hossz erejéig maga is vízbe szállt.

"Ez a pár száz méter nekem könnyű volt, de tényleg le a kalappal azok előtt, akik huszonnégy órán keresztül fognak úszni. Ez egy kihívás, lehet, hogy jövőre én is megpróbálom.  Mindenképp érdekes dolog lenne elindulni" - vélekedett.