Babos nem bírt Muguruzával

Babos Tímea, tenisz
Timea Babos of Hungary returns the ball against Serbia's Jelena Jankovic during their 1st Round of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships on February 15, 2015 in Dubai. AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Babos Tímea két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a legjobb 16 között szerdán a 2,8 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornán.

A 22 éves magyar játékos rögtön elvesztette adogatását, utána viszont remekül tartotta magát a világranglista ötödikje ellen. Az újabb bréket 4:2-nél azonban nem tudta elkerülni, 5:2-ről pedig a tavaly wimbledoni döntős Muguruza kiszerválta az első szettet.

A szünetben Babos lehívta edzőjét, a monacói Thomas Drouet-t, ennek eredményeképpen a második felvonás sokkal kiegyenlítettebb lett. A felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, majd Babos elvesztette adogatását, és mivel ezután nem élt három bréklabdájával, Muguruza hozta a szettet és a meccset is. A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

Babos Tímea Forrás: AFP/Karim Sahib

Párosban a német Julia Görgesszel nem kellett pályára lépnie, a hatodik helyen kiemelt duó szerdai ellenfele, a cseh Petra Kvitova, Barbora Strycova duó ugyanis visszalépett. Babosékra a nyolc között a negyedik helyen kiemelt tajvani Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan páros vár, amely kora délután Marosi Katalint és a szintén tajvani Csen-Vej Csant búcsúztatta.

Eredmények, egyes, nyolcaddöntők:
Muguruza (spanyol, 4.) - Babos 6:2, 7:5
A. Radwanska (lengyel, 3.) - Niculescu (román) 7:5, 6:1
Ostapenko (lett) - Kvitova (cseh, 5.) 5:7, 6:2, 6:1
Suarez Navarro (spanyol, 8.) - Bacsinszky (svájci, 11.) 6:2, 6:2
Vesznyina (orosz) - Wozniacki (dán, 13.) 7:5, 5:7, 6:3
Cseng (kínai) - Bouchard (kanadai) 7:6 (7-1), 6:1

páros, nyolcaddöntők:
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 6. ) -Petra Kvitova, Barbora Strycova játék nélkül
Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan (tajvani, 4.) - Marosi Katalin, Csen-Vej Csan (magyar, tajvani) 6:2, 6:1