Már idén megveheti jegyét az úszó vb-re

Cseh László, úszás
Hungary's Laszlo Cseh competes in the finals of the men's 100m butterfly swimming event at the 18th European Short Course Swimming Championship in the Israeli Coastal city of Netanya on December 3, 2015. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt szeretné, ha a jövő évi vizes világbajnokság jegyárai mindenki számára megfizethetőek lennének. 

Ennek érdekében a világbajnokság szervezőbizottsága olyan jegyárakról határoz majd hamarosan, amelyeket a magyar szurkolók "teherbíró-képességéhez" szabnak.

Gyárfás Tamás megfizethető vb-t szeretne Fotó: Szabó Gábor - Origo

Garantáltan nem fognak többe kerülni a belépők, mint amennyiért moziba vagy színházba el lehet jutni manapság.

A darabonkénti átlagárnál nem röpködnek majd a 8-10 ezres összegek. Egyértelmű a szándék: legyen egy hatalmas ünnep a világbajnokság, amelyen napról napra megtelnek a lelátók valamennyi helyszínen, Budapesten és Balatonfüreden egyaránt" - mondta Gyárfás Tamás, aki egyben a szervezőbizottság társelnöke is.

Hozzátette, a belépőket még idén elkezdik értékesíteni a 2017. július 14. és 30. közötti világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (FINA) alelnöki posztját is betöltő sportvezető annak kapcsán beszélt az előkészületekről, hogy március 1-jén, kedden kereken 500 nap lesz hátra a világbajnokság rajtjáig.

"Aki tart a feladat nagyságától, az úgy fogalmaz kicsit félve: már csak ötszáz napunk maradt. Én viszont azt hangsúlyozom: még félezer napunk van arra, hogy előkészítsük minden idők legjobb FINA-világbajnokságát" - idézte a MÚSZ közleménye Gyárfás Tamást.