Vágólapra másolva!
A szinkronúszóknak a riói olimpiai részvétel kiharcolására utolsó lehetőséget kínáló kvalifikációs versenyen a Czékus Eszter, Czegle Fanni magyar kettős megőrizte esélyét a kvótaszerzésre.

A duó a brazil metropoliszban zajló viadalon az első, szerdai napon a 27 induló közül 17. lett kötelező gyakorlatával, amelyre 75,0141 pontot kapott. Csütörtökön a szabadprogram első körében a bírók 74,2667 pontot adtak a magyarok kűrjére, ezzel 21. helyen zártak, összesítésben (149,2808 pont) viszont továbbra is a 17. helyet foglalják el.

"Sok múlik még a csapatverseny eredményén, de úgy tűnik, a vasárnapi második körben is érdekeltek lesznek" - tudatta a magyar szövetség csütörtök este arra utalva, hogy a kvalifikációs szabály szerint a csapatverseny olimpiai résztvevői indíthatnak egy-egy párost is a riói játékokon.

Czegle Fanni és Czékus Eszter Forrás: Magyar Szinkronúszó Szövetség

Az olimpián műúszásban - másik nevén szinkronúszásban - együttesen 104 versenyző, összesen 8 csapat és 24 páros indulhat. A két versenyszámban országonként legfeljebb egy-egy csapat és páros szerepelhet.