Vágólapra másolva!
Sokat erősödött tavaly ősz óta Jakabos Zsuzsanna. A Győri Úszó Sportegyesület sportolója a negyedik olimpiája előtti első edzőtáborozására, 2000 méter fölötti Sierra Nevada-i magaslatokra készül. Onnan érkezik majd az április 12-én kezdődő, válogatóval egybekötött győri országos bajnokságra. 

„Sokszor jártam már a spanyolországi magaslati edzőtáborban, de most először történik meg velem, hogy 48 órával a hazaérkezésem után már rajthoz állok. 2300 méteres tengerszint feletti magasságból utazom majd Győrbe, és ez remélhetőleg a teljesítményemen is meg fog látszani. Odafent a magas hegyekben jócskán gyarapodik majd a vörösvérsejt-állományom, ettől valószínűleg hasítani fogok a medencében. Az idei legjobbamat persze nem a bajnokságon, és nem is a londoni Európa-bajnokságon szeretném kihozni magamból, hanem az eddigi helyezéseimet jócskán felülmúlva a riói olimpián” – nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Hozzátette, hogy a tervek szerint a nyári játékok előtt még egyszer visszatér Sierra Nevadába, hogy a kedvező élettani hatások előnyeiből újra profitálhasson.

Jakabos Zsuzsanna Forrás: Instagram/Jakabos Zsuzsanna

A műtött válla jobban bírja a terhelést, így ismét a szokásos három számában áll majd rajthoz.

„Maradok a bejárt úton, az idei versenyeken is a 200 és a 400 vegyes, valamint a 200 pillangó lesz a három egyéni számom, amihez még hozzájöhet egy kihívás a váltók versenyében. Lehet, hogy kevesebb kilométert teszek meg a vízben, mint a többiek, de naponta így is hét órát töltök a medencében és a tornateremben. Nagyon várom az olimpiát, és egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz utána. Addig versenyzem, amíg a testem elfogadja és kedveli a kemény edzéseket, és amíg a versenyek is örömöt okoznak nekem” – hangsúlyozta Jakabos Zsuzsanna.

Három egyéni számra készül Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kräemer