Cseh László Magyarországot választotta

nk20160225
Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó edz az egri Bitskey Aladár Uszodában
Vágólapra másolva!
Cseh László tizenkét évvel az első olimpiai szereplése után is hisz abban, hogy az úszótechnikáján még mindig tud javítani.

"Amiről tavaly azt hittük, hogy már nem kell alakítgatni, arról gyorsan kiderült, hogy mégis csak lehet, amin pedig változtattunk, azt éppen most csiszolgatjuk” – így jellemezte a mostani edzéseinek egyik fontos feladatát Cseh László, aki tavaly az oroszországi Kazanyban tíz év szünet után lett újra 50 méteres medencében világbajnok.

A Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó úszósztár azt is elárulta, hogy

a mellúszó technikáján szeretne a legtöbbet javítani,

bár a pillangóval sem teljesen elégedett. Éppen azzal az úszásnemmel, amely a vb 200 méteres döntőjében aranyat biztosított a 30 éves Cseh számára.

Forrás: AFP/Martin Bureau

"Tökéletesített technikával ideális esetben nem századokat, hanem fél, vagy egy egész másodpercet is képes lehetek lefaragni a legjobbamból, ennek pedig óriási lehet a jelentősége az olimpiai döntőben” - nyilatkozta.

Durban helyett Törökbálint és Eger

Úgy volt, hogy ezen a héten a dél-afrikai Durbanbe utazik edzőtáborozásra, ám az edzőjével, Plagányi Zsolttal úgy határoztak, hogy maradnak, mert a felkészülés jelenlegi ciklusában a törökbálinti és az egri uszodában is adottak a feltételek az eredményes munka elvégzéséhez.

"Hamarosan az új Tüske-uszodát is kipróbáljuk, és ha már ott vagyunk,

Érdekes lehet az a szintézis, ami abból áll majd össze, amit a partról edzőm, illetve a medencébe süllyesztett kamerák látnak, és amit úszás közben én magam tapasztalok. Ebből nem fogunk rendszert csinálni, de ez is a szükséges kontroll része lehet.”

Így edz Egerben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az áprilisi, győri országos bajnokság előtt alig fog könnyíteni az edzések terhelésén, de mivel lassan kezd előtérbe kerülni a gyorsító munka, a válogatón elért eredményei részben már visszajelzésekkel is szolgálhatnak.

A riói cél: aranyérem

"A májusi, londoni Európa-bajnokságon is ott leszünk - olyan célokkal és akkora erőbedobással, ami egy formába hozó versenyhez kell. A kontinensbajnoki szereplés így csak egy állomás a Rió felé vezető úton, de megmérettetésnek így is hasznos lehet. Emellett az európai ellenfelek úszása is információkkal szolgálhat a számunkra, ahogy bizonyára ők is figyelni fogják a leendő olimpiai ellenfeleiket” - tette hozzá Cseh László, aki már tavaly kimondta, hogy a negyedik olimpiájáról nem bronz-, és nem is ezüstéremmel szeretne hazatérni.