Társoldalunk:

Magyar úszó kerül be a Hírességek Csarnokába

2016.03.11. 10:16

A maratonúszók 1963 óta létező nemzetközi Hírességek Csarnokának tagja lesz Mányoki Attila, a rendkívüli vállalkozások sikeres teljesítésével hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember.

A hosszútávúszás hírességeit elismerő szervezet (IMSHOF) nyilvánosságra hozta, hogy idén kiket avatnak a csarnok új tagjaivá, és a magyar úszás újabb jelentős sikereként Mányoki Attilát november 4-én, az egyesült államokbeli San Pedróban működő intézményben ünnepélyes keretek között iktatják be a világon a legkiugróbb teljesítményeket nyújtó versenyzők közé.

Mányoki Attila bekerül a Hírességek CsarnokábaForrás: Origo

Minden csatornát meg akar hódítani

A 43 éves úszó 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, amelyet minden idők második legjobb idejével küzdött le. Tavaly egyedülálló módon két héten belül teljesítette az újabb kihívást: a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatorna, majd a Los Angeleshez közeli Catalina-csatorna átúszását. Ezzel túljutott az Ocean's Seven elnevezésű sorozat négy állomásán.

A következő, ötödik ilyen vállalkozása az Északi-csatorna átúszása lesz idén augusztus 9. és 15. között. Ha az is sikerül neki, már csak két meghódítandó marad a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornája közül: a Cook-szoros, utolsóként pedig a Gibraltári-szoros.