A többi játékos csalónak tartja Sarapovát

SARAPOVA, Marija beszél Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Los Angeles, 2016. március 7. Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-győztes orosz teniszezőnő sajtótájékoztatót tart Los Angelesben 2016. március 7-én. A volt világelső Sarapova bejelentette, hogy fennakadt a doppingteszten a januári ausztrál nemzetközi teniszbajnokság után. (MTI/EPA/Mike Nelson)
Vágólapra másolva!
Kristina Mladenovic szerint a Touron szereplő teniszezők közül nagyon sokan csalónak tartják Maria Sarapovát, aki meldonium használatával bukott le az AusOpenen. A francia játékos szerint egyébként sem kedvelték sokan az oroszt. 

"A többi játékos mind azt mondja, Sarapova egy csaló - mondta Mladenovic a Le Parisiennek. - Szörnyű, ami történt, de legalább látjuk, hogy dolgozik az Antidopping Csoport, és nem lehet a szabályokkal játszadozni. Sarapova pont ezt tette 10 éven keresztül, miközben én egy aspirint is félve veszek be."

A francia játékos hozzátette, tiszteli, amit Sarapova elért a pályafutása során, de ez nem menti fel az alól, hogy vétett a szabályok ellen. "Nincs, és nem is lehet mentsége. Számomra nem kérdés, hogy bűnös" - mondta Mladenovic, aki szerint a Touron belül nem volt különösebben népszerű az orosz játékos.

Marija Sarapova Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson

"Legyünk őszinték, nem sokan kedvelték. Se kedves, se udvarias nem volt soha" - tette hozzá a francia. [via Guardian].

Megelőzésre szedte

A WTA rangsorában hetedik, ötszörös GS-bajnok Sarapova március elején közölte: tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére, és elismerte, hogy december 22-én megkapta ugyan a WADA legújabb változásokat tartalmazó levelét, de nem nézte át a listát.

Hozzátette: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.