Vonné a kristálygömb, Miklós Edit 14. lett

Miklós Edit, alpesi sí
Edit Miklos of Hungary competes in the FIS Alpine Skiing World Cup Women's Downhill on February 20, 2016 in La Thuile, northern Italy. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Miklós Edit a 14. helyen végzett a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának St. Moritz-ban zajló döntőjén lesiklásban, amelyet az osztrák Mirjam Puchner nyert meg.

A 23 éves Puchner pályafutása első Vk-sikerét aratta, a szakági pontverseny győztesének járó

kristálygömböt pedig az amerikai Lindsey Vonn nyerte,

aki St. Moritz-ban sérülés miatt nem versenyez.

Miklós Edit Forrás: AFP/Christof Stache

Puchner mögött a svájci Fabienne Suter zárt a második, az olasz Elena Curtoni pedig a harmadik helyen.

Összetettben a szerdán 13. svájci Lara Gut már győztesnek tekinthető,

Vonn ugyanis sérült, a harmadik Viktoria Rebensburg pedig a lesiklóversenyen kiesett, és nem szerzett pontot, így már nem érheti utol Gutot.

Eredmények, női lesiklás:
1. Mirjam Puchner (osztrák) 1:40.93 perc
2. Fabienne Suter (svájci) 1:41.06
3. Elena Curtoni (olasz) 1:41.10
...14. Miklós Edit 1:42.21

Összességében

Miklós Edit eredményes szezont tudhat maga mögött.

Ugyan nem állt pódiumon idén, de az a célja teljesült, hogy folyamatosan a szakági ranglista első 15 versenyzője között végezzen lesiklásban. Végül a szakági ranglista 14. helyén fejezte be az idényt.

"A szerencse nem volt ma velünk, a látási viszonyok az első tíz versenyző lesiklásánál sokkal kedvezőbben alakultak, mint a későbbiekben. Így épp Editnek és a legjobbaknak a megváltozott körülmények miatt nem sikerült odaérniük a dobogóra" - értékelte Miklós Edit idényét Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke. "Ma a léce sem volt elég jól előkészítve, így elmaradt attól, amit tervezett. Szerette volna, ha egy jobb eredménnyel zárja a világkupa szezont. De elmondható, hogy ez az év szakmai szempontból jobban sikerült az előzőnél, sokat fejlődött, és ennek köszönhetően stabilan tudta hozni a jó teljesítményeket, a top 10-es eredményeket. De a körülményein még javítanunk kell, különösen, ami a csapatát illeti, hiszen

ami szintén befolyásolta a szereplését."

A szakági pontverseny végeredménye 9 verseny után: 1. Lindsey Vonn (amerikai) 580 pont, 2. Suter 463, 3. Larisa Yurkiw (kanadai) 421,...14. Miklós Edit 207.

Az összetett pontverseny állása 37 verseny után (még 3 van hátra): 1. (és már győztes) Lara Gut (svájci) 1382 pont, 2. Vonn 1235, 3. Viktoria Rebensburg (német) 1007..., 42. Miklós Edit 213.