Már az úszásban is rombol az új doppingszer

julija jefimova jennie johansson alia atkinson úszás kazany 2015
(LtoR) Russia's Yuliya Efimova (bronze), Sweden's Jennie Johansson (gold) and Jamaica's Alia Atkinson pose during the podium ceremony for the women's 50m breaststroke swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 9, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / AFP / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Az első úszó, de már a tizedik orosz akadt fenn a doppingszűrőn a meldonium nevű szerrel. Julia Jefimovát feltehetően végleg eltiltják.

Pozitív lett a négyszeres világbajnok orosz úszó, Julija Jefimova doppingtesztje – írja a Guardian brit napilap internetes kiadása a TASZSZ hírügynökség jelentésére hivatkozva.

Julija Jefimova (balra) a svéd Jennie Johansson és a jamaicai Alia Atkinson mellett a 2015-ös kazanyi vb-n 50 mellen nyert bronnzzal Forrás: AFP/Alexander Nemenov


A 23 éves mellúszó szervezetében a meldonium nevű szer nyomait mutatták ki, amely miatt a teniszező Marija Sarapovát és még száz sportolót eltiltottak az utóbbi hónapokban. A meldonium január 1-jén került fel a doppinglistára, használói között találtak már birkózót, műkorcsolyázót, atlétát, gyorskorcsolyázót és rögbist. Úszót eddig egyet sem.

A londoni olimpián 200 mellen bronzérmes Jefimova tizedik orosz, aki lebukott a meldoniummal.

Mivel 2014 májusában egyszer már eltiltották 16 hónapra egy anabolikus szteroid szedése miatt, most valószínűleg örökös eltiltásra számíthat.