Vágólapra másolva!
Hét nap mesterséges kóma után visszanyerte az eszméletét Nick Blackwell, a brit bokszoló még március 26-án szenvedett súlyos TKO vereséget Chris Eubank Jr. ellen, és ennek következtében került kórházba.

Nick Blackwell március 26-án szenvedett TKO-vereséget Chris Eubank Jr. ellen egy középsúlyú Brit-bajnoki ökölvívó-mérkőzésén, majd az összecsapást követően eszméletét veszítette. Az orvosok a kórházba szállítás követően az agyában keletkezett vérömleny miatt mesterséges kómába helyezték.

Egy hét kóma után a Blackwell ügyeit intéző Hennessy Sports hivatalos közleményben tudatta, hogy a bokszoló visszanyerte az eszméletét, és már családtagjaival és barátaival is tudott beszélni.

Az orvosi jelentések szerint a vérömleny Blackwell agyán kívül keletkezett, így nem volt szükség műtéti beavatkozásra. „Hét napig volt kómában, de a londoni St. Mary kórházban a legjobb kezeléseket kapta, és a hihetetlen csapat segítségének köszönhetően vasárnap ismét beszélt. Mindenki ezért imádkozott, Nick megnyerte eddigi legkeményebb harcát” – áll a nyilatkozatban.

A győzelem után a győztes Eubank Jr arról beszélt, hogy nem értette, miért nem szakította félbe előbb a mérkőzést a játékvezető. Ő már látta, hogy baj van, sőt édesapja, Chris Eubank Sr. a meccs során azt tanácsolta fiának,már inkább testre üssön. Az edzőként dolgozó Eubank Sr. tudhatta, mi lehet egy ilyen nagy verés következménye: 1991. szeptember 21-én Michael Watsonnak olyan súlyos agyi sérüléseket okozott, hogy ellenfele 40 napig kómában volt.

Eubank Jr. a Twitteren üzent a legyőzöttnek, és jelezte, szívesen meglátogatná majd a kórházban.