Társoldalunk:

Az új úszókapitány támadásba lendült

2016.04.21. 07:36

"Ami jelenleg a magyar úszás körül zajlik, rémálom", és remélhetőleg nem hullanak ki további csontvázak az úszósport szekrényéből - mondta Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Kiss László korábbi szövetségi kapitány ügyével kapcsolatban azt mondta, mindig előfordulhat olyan eset, amilyen Kiss Lászlóé, de a Bibliában is vannak útmutatások arra, hogy a bűnös ember miként bűnhődjön, és hogyan kap bűnbocsánatot.

Hargitay András szerint magyarellenes csoport robbantotta ki a Kiss-ügyetForrás: MTI/Kovács Anikó


Hozzátette: elfogadja, hogy az ügy sokak számára elévülhetetlen, de ha a társadalom kétszer ítéli el azt az embert, aki már megbűnhődött, véleménye szerint nem lehet igazságos. Megjegyezte: a fő kérdés továbbra is az, hogy a társadalom által megválasztott bíróság ötven éve hozott ítéletét a mai társadalom nem fogadja el, súlyosbítani akar, és emellett kiáll egy olyan réteg, amelyik nem áll morálisan az ügy felett.

Olyan emberek akarnak ítélkezni, akik maguk sem büntetlenek"  - fogalmazott Hargitay, aki arról már nem beszélt, hogy kik is lennének pontosan ezek az arctalan, de nem bűntelen vádaskodók. 

Arra a kérdésre válaszolva, hogy kik állhatnak az ügy kirobbantása mögött, azt mondta,

van elképzelése, és azok akarnak ma botrányt, akik nem Magyarország érdekeit képviselik"  - ám a célozgatáson túl konkrétumokba nem bocsátkozott. 

Hosszú Katinka unikumForrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Wang Lili


A szövetség és Hosszú Katinka közti kapcsolatról Hargitay András azt mondta a napilapnak, hogy a versenyző "unikum", megérti, ha saját útját járja, és nem az a céljuk, hogy Katinka álljon be a sorba, hanem az, hogy kiteljesítse önmagát. Hozzáfűzte: nem az érdekli, hogy milyen a viszonyuk, a szövetség Magyarország érdekeit nézi, és nem alá-fölérendeltségi viszonyokat.