Társoldalunk:

Sírva búcsúzott az olimpiától a brazil világcsúcstartó

2016.04.21. 12:03

Nem indulhat a riói olimpián Cesar Cielo, az 50 és a 100 méteres gyorsúszás brazil világcsúcstartója.

A 29 éves versenyző a Rio de Janeiróban zajló válogatón 21.91 másodperccel csapott a célba a szerdai döntőben; gyorsabb volt nála a 21.82-vel záró Italo Manzine Duarte és jobbat, 21.71-et úszott decemberben Bruno Fratus is, márpedig csak ketten indulhatnak a játékokon.

Cielo a 100 méteres olimpiai szereplésről már a hét elején lecsúszott azzal, hogy csak hatodik lett ezen a távon az elődöntőben. A szerdai 50-es döntő után még gratulált ellenfeleinek és sok sikert kívánt nekik az olimpiára, pár pillanattal később viszont tv-nyilatkozatában már nem tudta visszatartani könnyeit: elnézést kérek a szurkolóktól, jóval alatta maradtam annak, amire képes vagyok; nehéz volt a 2015-ös év, ma pedig nem úsztam jól; nagyon nehéz most bármit is mondani önöknek".

Cesar Cielo a 2008-as pekingi olimpián megnyerte az 50 méteres gyorsúszást és harmadik lett 100-on. Négy évvel később, Londonban 50-en nyert bronzérmet. Világbajnokságokon hatszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az utóbbi három évben azonban gyakran csak közepes időket ért el, sérülésekkel bajlódott - a tavalyi, kazanyi vb-t ki is kellett hagynia -, és többször cserélt edzőt.