Társoldalunk:

A teniszsztároknak nem kell az olimpiai falu

2016.05.05. 12:08

A férfi teniszsztárok többsége a 2012-es londoni olimpiához hasonlóan a riói játékokon sem költözik be az olimpiai faluba.

A világelső Novak Djokovic szerdán közölte, hogy a seregszemle előtt sok időt szeretne honfitársaival tölteni a sportolók szálláshelyén, de a játékok alatt máshol fog lakni, ahol nyugodtabb körülmények között készülhet. A szerb játékos négy éve elődöntős volt, 2008-ban Pekingben pedig bronzérmet nyert.

A címvédő Andy Murray az olimpiai falu helyett azon kívül, a brit teniszválogatott szálláshelyén lakik majd. A 28 éves skót 2008-ban beköltözött a faluba, négy éve viszont külön otthont választott. "Utóbbi volt a nyerő leosztás, és nem akarok változtatni rajta. Pekingben nagyszerűen éreztem magam a többi sportoló között, de rosszul játszottam" - közölte Murray.

A riói olimpiai faluForrás: olympic.org

Roger Federer is távol tartja magát Rióban a falu nyüzsgésétől, miután a 2008-as játékokon rossz tapasztalatokra tett szert: folyamatosan autogramokat és közös fotókat kértek tőle, így nehezen tudott a felkészülésre koncentrálni.

Nadal bevállalja

Rafael Nadal ugyanakkor kitart a közös szálláshely mellett, és spanyol honfitársaival együtt kíván időzni Rióban. A 14-szeres Grand Slam-bajnok nyolc éve aranyérmet nyert, augusztus 5-én pedig ő viszi majd a nemzeti zászlót a nyitóünnepségen.

A brazil hatóságok már jelezték, hogy célszerűbb lenne az összes sportolónak a számukra kialakított faluban lakni, mert úgy könnyebben gondoskodhatnak a biztonságukról. A külön lakó sztárok ugyanakkor szintén erős őrizetet kapnak majd.