Társoldalunk:

Előkerült Kiss Lászlóék áldozata

2016.05.06. 19:04

Életben van Kiss Lászlóék egykori áldozata, akiről a botrány kirobbanása után az terjedt el, hogy már meghalt. Nyilatkozott is az RTL Klubnak.

Interjút adott az RTL Klubnak az a nő, akinek csoportos megerőszakolásáért 1962-ben börtönbüntetésre ítélték Kiss László úszóedzőt – hangzott el az RTL Klub péntek esti híradójában. A 73 éves Takács Zsuzsával készített interjú a szombati Fókusz Pluszban lesz látható.

Maga jelentkezett

Kiss Lászlóról április elején derült ki, hogy egy 1961-ben elkövetett nemi erőszak miatt a hatvanas években 20 hónapot börtönben ült. Az úszószövetség kiállt mellette, de ő pár nap múlva lemondott az úszóválogatott szövetségi kapitányi tisztségéről. Az egykori áldozatról az jelent meg a sajtóban, ezek szerint tévesen, hogy már nem él. A tévécsatorna szerint most maga jelentkezett, hogy meg akar szólalni. 

 Az interjú előzetesét itt is meg lehet nézni.

Kiss László egy tavaly augusztusi sajtótájékoztatónForrás: MTI/Kovács Anikó


Kiss a lemondásakor megjelentetett közleményében tagadta az erőszak tényét. Azt írta, "koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé rólam". Azt is állította, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, és keresi a perújítás lehetőségét. 

Kiss László lemondott százhalombattai tiszteletbeli alpolgármesteri tisztségéről is. Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere azt ígérte, hogy a képviselő-testület megfosztja a díszpolgári címétől, és az ő nevét viselő helyi uszodát is át fogják nevezni.