Vágólapra másolva!
Takáts Zsuzsanna szerint az embereknek értékelniük és méltányolniuk kell, hogy 55 év után találkozott Kiss Lászlóval, és hogy az úszóedző bocsánatot kért tőle az 1961-es erőszak miatt. Az egykori kapitány az RTL Klubnak adott exkluzív interjúban azt mondta, a történtek után mindent elkövetett, hogy tisztességes, becsületes ember legyen.

Szombat este Takáts Zsuzsanna az RTL Klubon exkluzív interjút adott, és elmesélte, hogyan élte meg, amikor 1961-ben Kiss László két társával megerőszakolta. A korábbi úszókapitány csütörtök este nyilatkozott a Fókusz Pluszban.

A felek találkozásáról készül felvételen Kiss László elmondta, megvolt benne a bocsánatkérési szándék, csak a módját nem tudta, miképp és hogyan tegye meg. Szerda délelőtt aztán megtörtént az, ami 55 évig elmaradt.

A nagy találkozás Forrás: RTL Klub

– mondta az úszóedző, aki egy virágcsokorral érkezett. Elmondta, hogy a történtek után mindent elkövetett, hogy inspirálja magát, hogy tisztességes, becsületes ember legyen.”

„Valahogy ezt is túl kell élnünk”

„Sportszerető ember révén végigkísértem a pályafutását, sajnálom, hogy az események idesodortak bennünket. Ugyanúgy nem alszom, halálideges vagyok, ez a mi korunkban nem tesz jót nekünk. Nem szeretnék ebbe belehalni. Ez vonatkozik önre is” – mondta Takáts Zsuzsanna, aki szerint ezzel a találkozással mindent megadtak az embereknek.

„Részemről ez az utolsó, hogy erről beszélek. Most, hogy így egymás szemébe nézünk, le tudom zárni, és el tudom törölni a múltat. Nem kell most már további hisztériát kelteni.”

Kiss László Forrás: MTI/Földi Imre

Miután kiderült, mindketten rákos betegséggel küzdöttek, Takáts hozzátette:

Ha az emberek meglátják, hogy találkoztunk, értékelniük és méltányolniuk kell, hogy ez micsoda lelki erőfeszítés.”

Kiss az elmúltakért kért bocsánatot

A találkozást követően Kiss exkluzív interjút adott, bár a történtekről nagyon nehezen tudott összeszedetten nyilatkozni. Azt hangsúlyozta, megkönnyebbült, azért is ment el a találkozóra, és úgy érzi, oda-vissza őszintén beszélhettek egymással.

„Az első lehetőségre igent mondtam, megvolt bennem a vágy az ügy tisztázására. Az elmúltakért kértem bocsánatot, és elmondtam, hogy az ítélet megtette a hatását. A börtönévek után igyekeztem bebizonyítani, hogy be tudok illeszkedni.”

A riporter többszöri kérdésére, hogy akkor megtörtént-e valóban az eset – hiszen Kiss az ügy kirobbanásakor még koncepciós perről beszélt –, azt válaszolta: „Ezért jöttem bocsánatot kérni. De a részletekbe ne menjünk bele! Ami 55 éve történt, egy olyan dolog, amin nem tudtam átlépni. Úgy keltem mindennap, hogy be kell bizonyítanom, tisztességes tagja vagyok a társadalomnak.”

Akiről jót írt Szepesi Nikolett

Kiss elmondta, 20 hónapot töltött Nagyfán, ahol építkezés, kukoricakapálás, mákegyelés volt a munkája, később egy kacsatelepen is dolgozott. „Hármunk közül egyedüli voltam, aki a börtön után tényleges katonai szolgálatra is bevonultam. Azaz utána is komoly fegyelem alatt éltem” – mondta.

Szepesi Nikolett könyve nagy botrányt kavart Forrás: Ulpius-ház

Pozitív példaként hozta fel Szepesi Nikolett botránykönyvét, amely komoly vihart kavart, hiszen felhívta a figyelmet az uszodai molesztálásokra.

A könyvében három mondat szól rólam, szerinte jó edző voltam, aki mindig tudta, mit kell mondani az úszóknak. És ez benne van.”

Elmondta, nem tervezi, hogy elköltözzön Százhalombattáról. „A bajban nagyon sokan szerettek, a családom, a feleségem, volt feleségem, a gyerekeim, a barátaim. Rengetegen felhívtak, minden kedves szó jólesett. Akik tudták a telefonszámom, azt mondták, tartsál ki, és próbáld épségben-egészségben továbbvinni az életed!”