Így gyúrják le Hosszú Katinkát egy kemény Eb-nap után

TUSUP, Hosszú Katinka
London, 2016. május 14. Az edzéshez készülődő Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszónő (k) bemelegít egy trénerrel edzője és egyben férje, az amerikai Shane Tusup (j) társaságában a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyei kezdete előtt két nappal, 2016. május 14-én Londonban. (MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)
Vágólapra másolva!
Hogyan képes Hosszú Katinka 12 perc alatt regenerálódni a következő úszás előtt? És miért rajtolt olyan gyengén hétfő este? Videóinterjúban mesélt az úszó-Eb első napjáról. 

Azok után, hogy Hosszú Katinka a londoni úszó-Eb hétfői nyitányán nagy fölénnyel aranyat nyert 400 vegyesen, és 200 hát elődöntőjében is hozta a kötelezőt, este még a Facebook-oldalán közzétett videóban értékelte a nap történéseit.

Úgy nyilatkozott, hogy közben a gyúrója, Bihari Zoltán dolgozott rajta, aki nem mulasztotta el megjegyezni, hogy Katinka

meglepően jó állapotban volt

a két esti úszása után. "Előfordult már, hogy akkor sem sikerült jobban a regenerálódás, amikor több idő volt rá, valószínűleg a jó felkészülésnek köszönhető ez" – mondta.

A stáb még a verseny előtt, bemelegítés közben Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer


Márpedig a program "elég kemény volt, mert a 400 vegyes döntője után

ami arra se elég, hogy elmenjek a levezető medencéhez" – idézte fel az úszónő.

Nem vártak eleget a rajttal

Arról is beszélt, miért sikerült gyengén a rajtja. "Én mentem be utoljára, és azt vettem észre, hogy már sípolnak, rajtam meg még ruha van. Nem vártak meg, ami nagyon megzavart, ezzel pár tizedet talán vesztettem. De jó, hogy most megtörtént ez, mert ez akár az olimpián is előállhat ilyen helyzet" – magyarázta Hosszú Katinka.

Még sok minden másról is beszél a videóban:


Így örült Katinka férjével, egyben edzőjével, Shane Tusuppal az Eb-aranynak: