Társoldalunk:

Cseh a legjobb idővel döntős Londonban

2016.05.20. 21:22

A kiemelkeedően sikeres első négy nap után pénteken nem szereztek érmet a magyar úszók a londoni Európa-bajnokságon, Szilágyi Liliána épphogy lecsúszott a dobogóról 100 pillangón. Az elődöntőkben viszont jók voltunk, bejutott Cseh László, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Balog Gábor.

Cseh László a legjobb időt elérve jutott be a szombati döntőbe 100 méter pillangón a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

A magyar klasszis 51,64 másodperc alatt tudta le a távot, és ezzel a teljes mezőnyt tekintve is a leggyorsabbnak bizonyult. "Jó volt, holnap pedig még gyorsabb leszek, ebben biztos vagyok" – ígérte Cseh a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala szerint.

A 100-as elődöntő másik magyar indulója, Pulai Bence a 10. lett összesítésben, így kiszorult a fináléból.

Cseh László a döntő favoritjaForrás: MTI/AP/Matt Dunham


Szilágyi Liliána országos csúcsot úszva negyedik lett a 100 méter pillangó döntőjében. Az ifjúsági olimpiai bajnok, junior világbajnok végig nagyszerű iramot ment, bronzérmesnek tűnt, az utolsó pillanatban azonban olasz riválisa megelőzte. Szilágyinak mindössze két századmásodperc hiányzott a dobogóhoz.

Gyurta Gergely a hetedik helyen végzett a 800 méter gyors döntőjében. A 24 éves magyar úszó három másodperccel elmaradt az egyéni legjobbjától. A győzelmet az olaszok ebben a számban vb-második és Eb-aranyérmes úszója, Gregorio Paltrinieri szerezte meg.

Jó eredmények gyorson, háton 

A női 200 méter gyors elődöntőjéből mindkét magyar továbbjutott: a szombati döntőben Verrasztó Evelyn az ötödik, a szeptemberben még csak 16 éves Késely Ajna pedig a hetedik időeredménnyel biztosította a helyét – és megúszta az olimpiai A-szintet.

"Hú, ez most rettenetesen kemény volt. Sok ez így egymás után. De örülök az időnek, ez most egy jó úszás volt, csak döglesztő" – mondta Verrasztó.

A férfi 200 méter hát elődöntőjéből Balog Gábor a hetedik legjobb idővel továbbjutott a szombati döntőbe, ugyanez nem sikerült Földházi Dávidnak, ő csak a tizedik lett (1:59.48).

A 4x100-as vegyes-vegyesváltó (Kozma Dominik, Késely Ajna, Bohus Richárd, Sebestyén Dalma) az ötödik lett a döntőben.

Sebestyén Dalma, Kozma Dominik, Késely Ajna és Bohus RichárdForrás: MTI/Kovács Anikó