Sarapovát két évre eltiltották

Marija Sarapova, tenisz
FRANCE, Paris : Russia's Maria Sharapova reacts after a point during her French tennis Open final match against Romania's Simona Halep at the Roland Garros stadium in Paris on June 7, 2014. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tenisz Szövetség doppingvétség miatt két évre eltiltotta az orosz Marija Sarapovát. A teniszezőnő stábja értetlenül fogadta a döntést. 

Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Sarapovának januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív a doppingtesztje.

A 29 éves játékos hivatalos Facebook-oldalán értetlenül állt a szervezet döntése előtt, ugyanis véleménye szerint a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy

nem teljesítmény fokozás céljából használt tiltott szert,

illetve tudtán kívül doppingolt. Hangsúlyozta, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fog fellebbezni.

Marija Sarapova Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A korábbi világelső - akivel a hír napvilágra kerülését követően legnagyobb szponzorai szinte azonnal szakítottak - eltiltása 2018. január 26-ig szól.