Kammererék lemaradhatnak Rióról

2016.06.09. 18:33

A Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású hajó nyerte a férfi kajaknégyesek csütörtöki versenyét Szegeden, a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján. A favoritnak tartott, itthon évek óta veretlen Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel négyes második lett.

A vasasos Kuglerrel kiegészülő honvédos hajó végig vezetett a versenyben, s a hajrához közeledve robbantott, így az utolsó száz méteren már látszott, hogy a többiek nem tudják beérni. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes, Európa Játékok-győztes Kammerer, Tóth, Kulifai és Pauman alkotta négyesnek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, a harmadik pedig az olimpiai bajnok Dombi Rudolf vezette Dombi, Nádas Bence, Bán Kristóf, Boros Gergely összeállítású kvartett lett.

A K-4 1000 méteres szám abból a szempontból kilóg a sorból, hogy itt mindössze egyetlen ütközetet - a mostanit - rendeztek az olimpiai indulásért, igaz, a válogatási elvek szerint a moszkvai Európa-bajnokság eredménye alapján a szakvezetés még kiírhat egy új válogatót. Storcz Botond vezetőedző az MTI-nek azt mondta: a győztes négyes indulhat az Eb-n, és ha ott megfelelően szerepel, az olimpián is.

Kammererék csak a második helyen végeztek a válogatónForrás: MTI/Kovács Tamás

"Két nagyszerű csapat mérte össze a tudását, és győzött a jobbik, ennyi történt - mondta az MTI-nek a háromszoros olimpiai aranyérmes Kammerer. - Mi sem technikai, sem taktikai hibát nem követtünk el, sokáig fej fej mellett mentünk, egészen a hajráig, de ők jobban bírták."

Dombvári először nyert négyesben

A 38 éves Kammerer Zoltán a hatodik ötkarikás részvételére hajt, most azt mondta: a következő napokban egyesben és párosban mindent elkövet majd azért, hogy bekerüljön az utazók közé. "Ebben a számban nem lehet taktikázni, száz százalékot kell adni, és a kondíción múlik minden - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Dombvári, aki egyesben és Hufnágellel párosban is első lett a válogató első fordulójában. - Nagyon jó érzés, hogy győztünk. Négyesben még soha nem nyertem, hat éve várok arra, hogy ebben a számban is ott lehessek egy világversenyen."

A Rióba utazó csapat végleges összetétele a június 24-26-án sorra kerülő Eb-t követően válik véglegessé. A magyaroknak 17 kvótájuk - 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus - van az augusztusi ötkarikás játékokra.

Eredmény:
férfi K-4 1000 méter:
1. Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila (BHSE, Vasas) 3:00.162 p
2. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast Győr, Vasas) 3:01.494
3. Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf, Boros Gergely (UTE, EDF Démász Szeged, FTC, ASE) 3:03.444