Vágólapra másolva!
A Nike sportruházati cég továbbra is támogatja Marija Sarapovát, akit szerdán doppingvétség miatt két évre eltiltott a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF). Az Evian és a Head sem szégyelli tovább szponzorálni Sarapovát. 

"Reméljük, hogy ismét látjuk majd őt a pályán. Az ITF szerint nem tudatosan szegte meg a szabályokat" - közölte csütörtökön az amerikai vállalat, amely a botrány márciusi kipattanásakor felfüggesztette az együttműködést az orosz sztárral. A Nike után

a Head sportszergyártó és a francia ásványvíz cég, az Evian is bejelentette,

hogy "folytatja hosszú ideje tartó együttműködését a bajnokkal".

Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel bukott meg januárban a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon. A 29 éves korábbi világelső már bejelentette, hogy fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), mivel a vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, továbbá tudtán kívül doppingolt.

Maria Sarapova Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A 2018. január 26-ig eltiltott Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Erre a gyógyszert gyártó cég azzal reagált, hogy a Mildronate-et nem éveken át kell szedni, hanem kúraszerűen, maximum 4-6 héten át. Az is bebizonyosodott, hogy a szer nem alkalmas teljesítményfokozásra, ugyanakkor a regenerációt nagyban segíti a sportolóknál.