Társoldalunk:

Babosék jól harcoltak, de elbukták a wimbledoni döntőt

2016.07.09. 21:40

Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán két szoros játszmában, 6:3, 6:4-re kikapott az amerikai Serena Williams, Venus Williams duótól a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének szombati fináléjában.

Babosék végig jól és lazán játszottak, rengeteget mosolyogtak még akkor is, amikor feszült pillanatok voltak a meccsen. A magyar teniszező végig remekül adogatott, de Svedova szerváit kétszer is elvették a Williams nővérek.Ennyi döntött, hiszen Babosék hiába jutottak többször is a breakelés közelébe, néhány bosszantó hiba megakadályozta őket, és csak egyszer sikerült elvenniük ellenfelük adogatását. 

A második felvonásban az amerikai duó 3:3-nál vette el Babosék adogatását. Bár a végig kiegyensúlyozottan, remekül és magabiztosan játszó Babos az első mérkőzéslabdát hárította, a Williams nővérek végül 6:4-re megnyerték a második szettet is. A találkozó 1 óra 27 percig tartott alatt megnyerte a finálét.

Babos harmadik döntőjét vesztette el Wimbledonban: 2014-ben Kristina Mladenoviccsal menetelt a női páros döntőjéig, míg tavaly vegyespárosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán.

Babos Tímea (j) és a kazah Jaroszlava Svedova az amerikai Serena Williams és Venus Williams kettős ellen játszott döntőbenForrás: MTI/AP/Ben Curtis

 

A Williams nővérek 14. alkalommal játszottak együtt Grand Slam-finálét, s valamennyit megnyertek. Wimbledonban 2000, 2002, 2008, 2009 és 2012 után hatodszor győzött a kettősük, amelyben Serenának 22, Venusnak 7 egyéni GS-sikere van.

Eredmények:
női páros, döntő:
Serena Williams, Venus Williams (amerikai)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.) 6:3, 6:4