Manny Pacquiao még idén visszatérhet

Manny Pacquiao, boksz, ökölvívás
This photo taken on May 19, 2016, shows Philippine boxing icon and newly elected Senator Manny Pacquiao giving a statement suring a press conference at the Commission on Elections (COMELEC) proclamation of senators at the Philippine International Convention Center (PICC) in Manila. Boxing legend Manny Pacquiao is giving the Rio Olympics a miss as he tries to make good on his promise to be a full-time politician. Pacquiao, a newly proclaimed senator in the Philippines, said Friday that he was declining an invitation to compete in the Olympics in August to focus on being a top lawmaker. / AFP PHOTO / NOEL CELIS
Vágólapra másolva!
Menedzsere, Bob Arum szerint Manny Pacquiao, a profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja még az idén visszatér.

A 37 éves váltósúlyú Fülöp-szigeteki bokszoló (58 győzelem/2 döntetlen/6 vereség) - aki nyolc súlycsoportban is világbajnok lett - április 10-én vonult vissza, miután Las Vegasban egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Timothy Bradleyt.

"Manny vissza akar térni. Az a probléma, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha nem zavarja a szenátusi feladatait" - nyilatkozta az ESPN-nek Bob Arum, aki arra utalt, hogy Pacquiao egy ideje már a politikai karrierjét építi, eleinte a Fülöp-szigeteki törvényhozás alsóházának tagja volt, majd bekerült a szenátusba.

Manny Pacquiao civilben... Forrás: AFP/Noel Celis

A promóter elárulta, hogy eleinte október 15-re tervezték a következő mérkőzését, de az ökölvívónak a költségvetési szavazás miatt a hazájában kell tartózkodnia abban az időszakban. Most október 29-re vagy november 5-re keresnek helyszínt az összecsapáshoz, de ahhoz ragaszkodnak, hogy Las Vegasban legyen a mérkőzés.

"Szeret harcolni, és szereti a figyelmet is" - vélekedett Arum. A részletekről elmondta, hogy Pacquiao a Fülöp-szigeteken végezné a felkészülést, és csak a meccs előtt bő két héttel utazna az Egyesült Államokba.

... és a ringben Forrás: AFP/Frederic J. Brown

"Manny számára elsődleges, hogy teljesítse szenátori feladatait, de hiányzik neki az edzés és a boksz. Az edzés számára stresszoldás is egyben, olyankor sokat változik a hangulata, boldogabb lesz tőle" - mondta Pacquiao tanácsadója, Michael Koncz. Hozzátette: felvették a kapcsolatot a szenátus elnökével, hogy megtalálják a megfelelő időpontot a meccsre.

Pacquiao ellenfele egyelőre nem ismert.