Társoldalunk:

Federer kihagyja Riót, idén már nem versenyez

2016.07.26. 20:30

Kihagyja a riói olimpiát, és idén már egy tenisztornán sem indul Roger Federer, a svájciak 17-szeres Grand Slam-bajnoka. A 34 éves sztár kedden közölte, hogy korábbi térdsérülése után hosszabb rehabilitációra van szüksége.

"Rendkívül csalódott vagyok, hogy nem képviselhetem hazámat az olimpián, és hogy nem léphetek pályára már ebben a szezonban. Miután konzultáltam az orvosaimmal, meghoztam ezt a nagyon nehéz döntést, mivel az év eleji térdműtétem hosszabb rehabilitációt igényel" - jelentette be Federer, hozzátéve, orvosai arra intették, hogy ha még néhány évig a legjobbak között akar szerepelni, akkor a térdének és az egész szervezetének pihenésre van szüksége.

Roger FedererForrás: AFP/Greg Wood

A svájci teniszező 2008-ban Pekingben párosban aranyérmes lett Stan Wawrinka oldalán, 2012-ben Londonban pedig egyesben ezüstérmet nyert. A világranglistán harmadik Federer idén 21 meccset nyert és hetet elvesztett. Mindössze hét tornán indult, egyet sem nyert meg, hat versenytől pedig térd-, illetve hátproblémák miatt visszalépett.