Eltévedt a sofőr, majdnem lekésték a futamukat az úszók

2016.08.14. 02:52

Három úszót az atlétikaversenyek helyszínére vitt az Olimpiai Uszoda helyett egy busz péntek este a riói olimpián.

A brit Fran Halsall, a dán Jeanette Ottesen és a fehérorosz Aliaksandra Herasimenia az 50 méteres gyorsúszás elődöntőjére igyekezett volna az Olimpiai Faluból, ám buszuk sofőrje az ellenkező irányban lévő Olimpiai Stadion felé indult. Hiába próbálták jelezni a sportolók, hogy az uszodába kívánnak menni, a vezető nem vette figyelembe a kérésüket.

"Az Olimpiai Stadionba vitt minket, ami 40 percnyi útra van a falutól az ellenkező irányban. Végül tettünk egy szép kört a stadion körül, visszamentünk a faluba, majd onnan az uszodába. Az adrenalinszintem az egekbe szökött" - idézte fel a történteket Halsall.

Fran HalsallForrás: AFP

Amikor az úszóversenyek szervezői tudomást szereztek a malőrről, módosították a programot, így a három úszónőnek pár perccel több ideje volt felkészülni a futamára. Halsall a 4., Herasimenia a 8. helyen kvalifikált a helyi idő szerint szombat esti döntőbe, míg Ottesennek nem sikerült a továbbjutás.

Mario Andrada, az olimpia szóvivője azzal magyarázta az esetet, hogy a sofőr félreértelmezte az uszoda rövidített nevét, amely nagyon hasonló az Olimpiai Stadion nevének rövid alakjához.