Társoldalunk:

Ifj. Balzsay Károly 37 évesen lett szövetségi kapitány

2016.09.06. 20:00

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségének keddi határozata szerint a jövőben - a posztjáról lemondott Kovács László helyett - ifjabb Balzsay Károly lesz a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A MÖSZ közleménye szerint a sportág vezető testülete Csötönyi Sándor elnök előterjesztésére szavazott bizalmat négy évre a 37 éves szakembernek, aki a felnőttek mellett az ifjúsági válogatott felkészítéséért is felel majd. A versenyzőként Európa-bajnoki ezüstérmes, profi nagyközépsúlyú világbajnok klasszis munkáját a nagy világversenyeken Erdei Zsolt, vb- és Eb-győztes, profi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok, a Madárfészek Akadémia vezetője segíti majd. 

Forrás: Balzsay Károly

A válogatottat 2009-től vezető Kovács László szakmai igazgatóként dolgozik tovább, feladatai között lesz a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése és a sportágfejlesztési program irányítása.

A női szakág élén szintén változás történt, s ugyancsak korábbi kiváló versenyzők kaptak megbízást: a felnőtt válogatott vezetőedzőjének a többszörös világ- és Európa-bajnok Kovács Máriát, míg az utánpótlás élére az Eb-harmadik Ancsin Katalint nevezték ki. A két újonc tréner munkáját szaktanácsadóként segíti majd az eddigi szakvezető id. Balzsay Károly.

Nemrég vonult visszaForrás: AFP

Az elnökségi ülésen nem csupán személyi döntések születtek, ugyanis a testület meghatározta - a közlemény megfogalmazása szerint - a "sportág eredményességének visszaállítása érdekében teendő parancsolóan szükséges és elodázhatatlan feladatokat".

A keddi döntések szerint erős kontrolling rendszert és folyamatos központi edzőtáboroztatást vezetnek be. Az ifjúsági korú versenyzők részére ösztönző rendszert alakít ki a szövetség, illetve életpályamodellt vezet be a legtehetségesebbek számára.