Társoldalunk:

Felmentették a doppingvádak alól a magyar származású sílövőt

2016.09.09. 16:12

Felmentette a Nemzetközi Sílövő Szövetség a román színekben versenyző, világkupagyőztes Tófalvi Éva sílövőt a doppingvád alól - közülte pénteken a Székelyhon.ro hírportál.

Az IBU - amely áprilisban adta hírül, hogy a székelyföldi sportoló is megbukott a doppingteszten az év eleje óta tiltólistán szereplő meldoniummal - most levélben közölte Tófalvival, hogy - háromhetes márciusi felfüggesztésétől eltekintve - nem tiltja el a versenyzéstől, mivel szervezetében csak minimális mennyiségű meldoniumot találtak.

Az IBU ezek szerint csak a kivizsgálás időszakában - március 8. és 29. között - elért eredményeit törölte volna, de Tófalvi Éva azóta sem vett részt egyetlen versenyen, illetve a Román Sí Szövetség által szervezett edzőtáborban sem. A portál szerint a versenyző a IBU hivatalnokainak késlekedése miatt értesült csak most, szeptemberben a felmentő döntésről, így lemaradt a nyári felkészítőkről.

Tófalvi Éva sílövőForrás: AFP

A 37 éves, csíkszeredai születésű sportolónak a március 8-án Oslóban, versenyen kívül levett mintája bizonyult pozitívnak. Tófalvi felfüggesztésekor elismerte, hogy - orvosi javaslatra - szedett a szívgyógyszerből, még mielőtt az tiltólistára került volna.