Társoldalunk:

Kerber mindent vitt a US Openen

2016.09.11. 01:55

A világranglista új éllovasa, Angelique Kerber nyerte a US Opent, miután három szettben legyőzte Karolina Pliskovát.

Bár az esélyek a döntő előtt a második kiemelt Kerber mellett szóltak, aki idén már a harmadik Grand Slam-döntőjét vívta, Pliskova azonban megnyerte kettőjük legutóbbi összecsapását, amely fontos állomás volt a cincinnati tornagyőzelemig vezető úton. 

Ő is nehezen hitte el, hogy megnyerteForrás: AFP

Most Kerber kezdett jobban, már az első játékban elvette ellenfele adogatását, majd 5:3-nál is megismételte ezt, amivel be is söpörte az első játszmát. A másodikban Pliskova is megtörte a jeget, az ötödik bréklabdáját már értékesítette, és ezzel 3:3-nál kedvező helyzetbe hozta magát, majd be is húzta a szettet, így az idei US Openen első játékosként tudott játszmát nyerni Kerber ellen.

Majdnem bejött a kockáztatás

Pliskova kockázatos játékot vállalt be, sok nyerőt ütött, de mellette sok volt a ki nem kényszerített hibája is, de a harmadik szettben bejött a számítása, mert 3:1-re elhúzott. Kerber azonban 3:3-nál utolérte, majd 5:4-re a német vezetett, aki Pliskova adogatásánál három meccslabdához jutott, és már az első után ünnepelhetett.

A 28 éves Kerber az első német győztes Steffi Graf 1996-os diadala óta, mostani sikerével 3,5 millió dollárt keresett. Hétfőtől az ő nevével kezdődik a világranglista, és az idei év egyértelműen az övé volt, a négy GS-tornából háromszor döntőzött, és kétszer ő vihette haza a trófeát.

US Open, női döntő:
Kerber (német, 2.) - Kar. Pliskova (cseh, 10.) 6:3, 4:6, 6:4