Az indokolatlan szerénység iskolapéldája

2016 US Open - Men's Final FINAL US USA COURT MAN Male men CELEBRITY racquet males finalist tennis outfit
NEW YORK, USA - SEPTEMBER 11: Men's Singles Champion Stan Wawrinka of Switzerland (C) pose with his trophy after the Men's Singles Final Match against Novak Djokovic of Serbia (not seen) on Day Fourteen of the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center New York City, NY, United States on September 11, 2016. Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az amerikai nyílt teniszbajnokságon megszerzett trófeája után is szerényen értékelt a svájci Stan Wawrinka, aki a vasárnapi döntőben a címvédő szerb Novak Djokovicot verte négy szettben.

"Nagyon messze vagyok a nagy négyestől, azaz Novaktól, Roger Federertől, Rafael Nadaltól és Andy Murraytől. Nézzék csak meg, mennyi tornát nyertek ők az elmúlt tíz évben. Valóban van három Grand Slam-győzelmem, akárcsak Murraynek, de ő rengeteg 1000-es versenyt is nyert.

- jelentette ki a 31 éves játékos, aki az ausztrál Ken Rosewall 1970-es, 35 évesen aratott diadala óta a legidősebb US Open-bajnok.

Erről a képről nem mondanák meg, hogy ki nyerte a US Opent Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Volkan Furuncu

Wawrinka kifejtette, barátjának és nagy bajnoknak tartja Djokovicot, és nélküle nem tartana ott, ahol jelenleg tart.

"Nagyon régóta ismerjük egymást, és sokszor volt alkalmam vele edzeni vagy meccselni a nagy tornákon.

- tette hozzá.

Djokovic másként gondolja

A szerb világelső úgy fogalmazott, ellenfele fizikálisan és mentálisan is jobb volt nála, és mindig tudta a pályán, hogy mi a teendő.

"Szerintem ott a helye a legjobbak között,

Kiválóan adogat, jól mozog, tökéletes játékos" - dicsérte riválisát, aki összesítésben csak egyetlen ponttal szerzett többet a döntőben (144-143).

Tessék csak bátran büszkének lenni! Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Volkan Furuncu

A 6:7, 6:4, 7:5, 6:3-ra nyertes Wawrinka edzője, Magnus Norman elmondta, a svájci szereti a kemény ütéseket, és ez nincs Djokovic ínyére:

- vélekedett a svéd tréner.

Wawrinka 19/5-re szépített Djokovic ellen kettejük 2006 óta tartó párharcában, és 2014 januárja óta sorozatban 11. tornadöntőjét nyerte meg.