Társoldalunk:

Gigantikus mobil medence épül a Városligetben a budapesti vizes vb-re

2016.09.21. 15:56

A 2017-es budapesti vizes világbajnokságnak a Dagály Úszó Aréna mellett több különleges helyszíne is lesz. A szinkronúszók például a Városligetben fogják elkápráztatni a közönséget.

A városligeti műjégpálya területén fogják kialakítani a szervezők a jövő évi vizes világbajnokság szinkronúszó versenyeinek helyszínét – számol be a hírről a BP2017 Média. 

Két mobil medencét építenek majd föl, melyek közül a kisebb egy 25 méteres bemelegítő medence lesz, a nagyobb viszont egy 50x25 méteres, 3 méter mély monstrum lesz, amibe 3750 köbméter vizet lehet beletölteni.

Festői környezet várja a szinkronúszókatForrás: MTI/Faludi Imre

A 2009-es római világbajnokság után ez lesz a második olyan világverseny, amikor a szinkronúszók versenyeit nem a központi uszodában rendezik meg. A szervezők ígéretei – és persze a helyszín adottságainak ismeretében – a budapesti kulissza sokkal látványosabb lesz annál, ami az olasz fővárosban fogadta a versenyzőket és a szurkolókat.

A szinkronúszás hét versenynapja alatt 9 számban avatnak világbajnokot. Női szólóban, párosban, csapatban, valamint mix párosban is lesz technikai, illetve szabadprogram verseny, a műsor különlegességének pedig a 10 tagú formációkat felvonultató női kombináció nevezhető. Szinkronúszásban az orosz versenyzők viszik a prímet, legnagyobb ellenfeleik jelenleg a kínaiak, az ukránok és a japánok.