Jövő héten döntenek Fury licencéről

Wladimir Klitschko vs Tyson Fury BOXING SQUARE FORMAT
Tyson Fury reacts during a press conference after the world heavyweight title fight against Ukrainian boxer Vladimir Klitschko (not pictured) at the Esprit Arena in Duesseldorf, Germany, 28 November 2015. Tyson Fury of Britain is the new heavyweight world champion after defeating long-reigning Ukrainian Vladimir Klitschko in a unanimous decision in Dusseldorf. Fury, 27, won the titles of the three most important ranking organizations, the IBF, WBO and WBA, in front of 45,000 spectators by a scores of 115-112, 115-112 and 116-111. Photo: FRISO GENTSCH/dpa
Vágólapra másolva!
A Brit Ökölvívó-szövetség Ellenőrző testülete október 12-én dönthet a kokainfogyaszás miatt bajba kerülő Tyson Furyról. Amennyiben a testület megvonja az engedélyét, úgy a WBO és a WBA nehézslyú világbajnoki övéről is le kell mondania.

"A testület jövő héten fog összeülni, és akkor fog döntést hozni. Erre a hétre fontosabb ügyeink is vannak Fury kokainozásánál" – mondta Robert Smith, az ellenőrző testület elnöke, aki a hétvégén egy mérkőzés után elhunyt Mike Towell esetére utalt. -

Smith jelezte, várhatóan visszavonják Fury versenyzői engedélyét, ami együtt fog járni azzal, hogy

le kell mondania a WBO és a WBA nehézsúlyú világbajnoki övéről

(az ugyancsak Vlagyimir Klicskótól elvett IBF bajnoki övet már korábban elvették tőle).

Tyson Fury Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

"Mi adjuk ki a licencet, de a WBA és a WBO is szankcionálhat a maga körében. Megfoszthatják Furyt az öveitől, és megüresedettnek nyilváníthatják a bajnoki címet, vagy akár Fury is lemondhat a címekről.

Október 1-jén derült ki, hogy Tyson Fury nem sérülés miatt mondta le a Vlagyimir Klicskó elleni október 29-ére tervezett visszavágót, hanem azért, mert egy doppingvizsgálat során kokainhasználat nyomait fedezték fel a vérében.

A kábítószer használatát később maga Fury is elismerte, aki előbb a Twitteren jelentette be egy trágár posztban, hogy visszavonul, majd közölte, hogy csak viccelt és inkább a Rolling Stone Magazine-nak mondta el, hogy mennyire gyűlöli a sportot és mennyire súlyosan depressziós.

Az ellenőrző testületnek nem Fury az első neves "ügyfele", 2010-ben ugyancsak kokainhasználat miatt vonták vissza Ricky Hattonnak, az IBF és a WBA korábbi kisváltósúlyú és váltósúlyú viliágbajnokának az engedélyét is.