Vágólapra másolva!
Babos Tímea három szettben kikapott kedden amerikai ellenfelétől, így nem jutott be a második fordulóba az 500 ezer dollár (136 millió forint) összdíjazású tiencsini tenisztornán.

A világranglistán 26. magyar játékos megnyerte az első szettet Alison Riske (56.) ellen, ezt követően azonban az amerikai irányított, aki végül 2 óra 8 perc alatt nyert.

"Sajnos, sosem teniszeztem igazán jól Kínában. Vuhanban nem jó mentalitással játszottam, majd Pekingben már jobban ment, de aztán nagyon idegesen kezdtem el játszani" - idézi a honlapja Babost, aki azt mondta: Tiencsinben másfél szetten át nagyon jól ment neki a játék, aztán elbizonytalanodott.

Forrás: AFP

"Az idei szezonban nem ez volt a jellemző, de most többször is nem úgy játszottam, hogy nyerjek, hanem az volt a célom, hogy ne kapjak ki.

Így nem is lehetett más a vége, csak a csalódás."

A magyar teniszező a jövő héten Moszkvában szerepel.

"Szingapúr előtt szeretném jó hangulatban befejezni az egyéni szezonomat. Nem is az eredményre gondolok, hanem arra, hogy legalább mosolygósan zárjam az egyébként sikeres 2016-os évet" - fogalmazott a jövő vasárnap kezdődő WTA-világbajnokságra utalva, amelyen - akárcsak tavaly - párosban indulhat.

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Riske (amerikai)-Babos (4.) 2:6, 6:4, 6:3
Linette (lengyel)-Stojanovic (szerb) 7:6 (8-6), 6:0
Puig (Puerto Ricó-i, 5.)-Nara (japán) 6:3, 7:6 (7-5)
Peng (kínai)-Csang (kínai, 7.), játék nélkül
Arruabarrena Vecino (spanyol)-Liu (kínai) 6:4, 2:6, 6:4
Oszaka (japán)-Svedova (kazah, 8.) 6:4, 6:2
Han (kínai)-Hszü (kínai) 4:6, 6:1, 6:0