Vágólapra másolva!
Viktor Troicki szerdán meglepetésre kiejtette a negyedik helyen kiemelt Rafael Nadalt az 5,4 millió dollár (1,47 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában. Közben kiderült, hogy Nisikori is ott lesz az ATP-vb-n.

Az első játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a játékosok, aztán a szerb teniszező sorozatban három játékot nyert, ebből kétszer úgy, hogy spanyol ellenfele adogatott. A második szettben egyik fél sem tudta elvenni a másik szervajátékát, így rövidítés döntött, amelyben Troicki bizonyult jobbnak.

Eredmények, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Troicki (szerb)-Nadal (spanyol, 4.) 6:3, 7:6 (7-3)
Zverev (német)-Kyrgios (ausztrál, 12.) 6:3, 6:1
Pouille (francia, 13.)-Almagro (spanyol) 6:4, 7:6 (12-10)
Bautista (spanyol, 15.)-Fritz (amerikai) 6:4, 6:4
Pospisil (kanadai)-Dimitrov (bolgár) 7:5, 7:6 (7-2)

Nisikori is ott lesz az ATP-vébén

Ötödikként Nisikori Kej jutott ki a férfi teniszezők szezonzáró ATP-világbajnokságára. Előzőleg a világelső szerb Novak Djokovic, a brit Andy Murray, a svájci Stan Wawrinka és a kanadai Milos Raonic biztosította helyét a mezőnyben.

Nisikori Kej Forrás: AFP

A 26 éves japán teniszező sorozatban harmadszor szerepelhet az évadzáró tornán, melyen a világranglista legjobb nyolc játékosa lép pályára. Nisikori 2014-ben az elődöntőig jutott. A londoni szupertornát november 13. és 20. között rendezik.