Társoldalunk:

A Hóhérnak van még egy jelenése

2016.10.18. 12:57

Ötvenegy évesen, honfitársa, Joe Smith ellen búcsúzik el a profi ökölvívástól az amerikai Bernard Hopkins.

Mérkőzésszervezője bejelentése szerint az összecsapásra december 17-én Los Angelesben kerül sor.
Hopkins legutóbb 2014. november 8-án lépett ringbe, amikor Atlantic Cityben egyhangú pontozással vereséget szenvedett Szergej Kovaljovtól.

Sikerével az orosz a Boksz Világszervezet (WBO) mellett a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoka lett.

Nem érdekli, ha a korával foglalkoznak

Előzőleg, 2014 áprilisában Hopkins megosztott pontozással legyőzte a kazah Bejbut Sumenovot az IBF és a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzésén, és ezzel minden idők legidősebb címegyesítő világbajnoka lett.

Elszántan készül az utolsó meccséreForrás: AFP/Don Emmert

„A Hóhérnak van még egy jelenése, és Joe Smith a saját bőrén fogja tapasztalni, mennyire komolyan veszem a felkészülést a legutolsó meccsemre. Sokan a korommal foglalkoznak majd, vagy azzal, hogy mit tettem a sportágunkért, milyen címeket szereztem, én viszont csak egy dologra koncentrálok, arra, hogy legyőzzem Smith-t" - közölte Hopkins.

1988-ban indult profi pályafutása során 64 mérkőzést vívott meg, és ezek közül 55-öt megnyert, míg két döntetlen mellett hétszer kapott ki, s többek között olyan klasszis ökölvívókkal csapott össze, mint Oscar De La Hoya, Felix Trinidad vagy Joe Cazalghe.

Smith csak egyszer vesztett

Smith Hopkins első profi meccse után egy évvel jött világra, 23 mérkőzéséből 22-t megnyert, és csak egyszer kapott ki, 2010-ben Eddie Caminero ellen vesztett TKO-val.