Klicsko decemberben világbajnoki címért bokszol

Vlagyimir Klicsko, boksz, ökölvívás
Ukrainian World heavyweight boxing champion Wladimir Klitschko reacts to the audience after being defeated by British Tyson Fury after the WBA, IBF, WBO and IBO title bout in Duesseldorf, western Germany, on November 28, 2015. Fury won after 12 Rounds of Boxing
Vágólapra másolva!
A várakozásokkal ellentétben a Bokszvilágszövetség nem hozott döntést múlt héten arról, hogy ki bokszoljon a megüresedett nehézsúlyú világbajnoki címért, amit Tyson Fury hagyott hátra. Az egyik trónkövetelő gyakorlatilag biztos, hogy Vlagyimir Klicsko lesz, a szervezet korábbi bajnoka. Az ellenfelet illetően három jelölt is van.

Az egyik Anthony Joshua, az IBF bajnoka, aki nagyon szeretne december 10-én az ukrán bunyós ellen bokszolni, és a két csapat be is nyújtotta a kérelmet a WBA-hoz.

A másik jelölt az a Lucas Browne, aki Ruszlan Csagajev legyőzésével már idén márciusban megszerezte a WBA egyik bajnoki címét, ugyanakkor doppingvétség miatt fél évre eltiltották, és az öve is ugrott.

Klicsko meccsre készül Forrás: AFP

A harmadik név, amelyik szóba jöhet, Alekszander Usztinov, a hatalmas termetű fehérorosz idén Luiz Ortizzal mérte volna össze erejét a WBA interim címéért, de ez az összecsapás többször is meghiúsult, viszont Usztinov továbbra is képben maradt a szervezetnél.

"Történt már velem ilyen a múltban is, hogy elveszítettem a címemet, aztán kihívóként kellett újra megszereznem. Nem mondanék egyelőre semmit a pontos menetrendről, ugyanis aláírt szerződésünk sincs még senkivel, de remélhetőleg az év végén világbajnoki címért bokszolhatok, és ismét bajnok leszek" – idézte Klicskót a Profiboksz.hu szakportál.