Hét év után elítélték a bokszvilágbajnok gyilkosát

Vernon Forrest, boksz, ökölvívás
LAS VEGAS - SEPTEMBER 13: Vernon Forrest celebrates his unanimous-decision victory over Sergio Mora to reclaim the WBC super welterweight title at the MGM Grand Garden Arena September 13, 2008 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több mint hét évvel az esetet követően életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a Georgia állam bírósága a váltó- és nagyváltósúly háromszoros bokszvilágbajnokának, Vernon Forrestnek a gyilkosát.

A vádirat szerint 2009 júliusában Forrestet kirabolták egy benzinkútnál, majd az ezt követő autós üldözés után a gyanúsított legalább hétszer hátba lőtte a volt világbajnokot.

Az ügyészség halálbüntetést kért volna Charmon Sinkfieldre, ám Forrest családja ezt elutasította, így a bíróság jogerősen feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélküli tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, írta a Profiboksz.hu szakportál.

Vernon Forrest 38 éves korában halt meg Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Ethan Miller

Forrest, a váltó- és nagyváltósúly háromszoros világbajnoka karrierje során 44 mérkőzést vívott meg és csupán 3 alkalommal hagyta el vesztesen a szorítót, utolsó mérkőzésén 2008. szeptember 13-án korábbi legyőzőjét, Sergio Morát verte egyhangú pontozással és hódította vissza a WBC világbajnoki címét.