Társoldalunk:

Hosszú Katinka félelmetes: kitalálja, 17 csúcsból mennyi az övé?

2016.11.03. 09:16

Hosszú Katinka a várakozásoknak megfelelően kezdte a százhalombattai rövidpályás országos úszóbajnokságot, az első napon mindhárom számát megnyerte, 200 méter mellen új országos csúccsal győzött. De ez nem minden.

A háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis ezzel 17 rövidpályás országos rekordból már 16-ot tudhat magáénak  – írja a Magyar Úszó Szövetég hivatalos honlapja.

Az egyetlen hiányzó versenyszám az Iron Lady rekordlistájáról az 1500 méteres gyorsúszás, de ez a szám csak elvétve szerepel a hazai és nemzetközi versenyek programjában. Ezen kívül az összes rövidpályás csúcsot Hosszú Katinka tartja. 

Érdekesség, hogy legfrissebb rekordját annak ellenére sikerült felállítania, hogy 200 méter mellen szinte csak a hazai viadalokon áll rajthoz. Ezt a csúcsot tavaly óta Sebestyén Dalma tartotta, egészen szerdáig. 

A 2016-os Világkupa-sorozatot 110 milliós össznyereménnyel záró Hosszú Katinka a csütörtöki folytatás előtt rajongóira is gondolt: a reggeli órákban egy különleges képpel és egy motivációs üzenettel jelentkezett a Facebook-oldalán. 

Egy valaki állíthat csak meg, önmagad!”