Társoldalunk:

Gyurta: A döntés rossz irányba viszi a magyar úszósportot

2016.11.08. 15:51

Gyurta Dániel a Facebook-oldalán osztotta meg véleményét öccse, Gergely esetével kapcsolatban.

Az ifjabbik Gyurta a rövidpályás úszóvébén 400 vegyesen és 1500 gyorson indult volna, de ezt a számítását keresztülhúzta Hargitay András szövetségi kapitány, aki 400 vegyesen Bernek Péternek ad lehetőséget.

Gyurta Gergely azt nehezményezi, hogy Rióban ő érte el a legjobb eredményt 400 vegyesen, ennek ellenére mégsem indulhat. Gyurta Dániel azt írja, sajnálatos, hogy kezd rossz irányt venni a történet, és nem a lényegről azól vita.

Nem érti, hogy születhetett ilyen döntés

"Úszóként nem értem, hogyan születhet egy ilyen döntés - ami az objektív tényekkel, az időeredményekkel szemben áll - úgy, hogy annak kapcsán se az adott sportoló szakmai stábjával, sem magával az úszóval nem egyeztet ett egyszer sem a szövetségi kapitány. Erre mondtam én azt, hogy a döntés rossz irányba viszi az úszósportot. Az eredményeket figyelmen kívül hagyó szakmai érvelés is megdől, amikor testvérem az egyik számból való visszalépése ellenére sem kap lehetőséget, hogy rajthoz álljon abban a számban, amiben megúszta a második legjobb magyar időt, és amiben Rióban a legjobb magyarként végzett".

Gyurta Dániel megjegyzi, bár a testvére érintett az ügyben, de azért kért szót, mert egy olyan problémafelvetésről van szó, amely az egész magyar úszósportot érinti. Szerinte nincs helye egy mérhető sportágban szubjektív döntéshozatalnak, és a sportoló motivációjára is rossz hatással lehet ez.