Társoldalunk:

Átússza az Atlanti-óceánt a brit extrémsportoló

2016.11.13. 17:21

Az Atlanti-óceán átúszásával készül világrekordot felállítani Ben Hopper angol extrémsportoló, aki vasárnap indult útjára a szenegáli Dakar kikötőjéből - írta a BBC hírportálja.

Ha sikerül úszva megtennie a 3200 kilométeres utat, akkor felállítja az Atlanti-óceán átúszásának első hivatalos világrekordját. A 38 éves hosszútávúszó tervei szerint négy hónap múlva, márciusban éri el az északkelet-brazíliai Natal városának partjait.

Benoit Lecomte francia sportoló volt az első, aki átúszta az Atlanti-óceánt 1998-ban, de a Guinness nem hitelesítette rekordot, így nincs világrekordja ennek a távnak.

Ugyan útközben tengeri viharok és az óceán ragadozói is fenyegetik, Hopper attól tart leginkább, hogy az ő szervezete mond csődöt."Az a terv, hogy biztonságosan átkeljek, de a tenger világától nem félek túlságosan. Én lépek be az ő birodalmukba, tehát nekem kell tisztelnem azt. Találkoztam már cápákkal és medúzákkal, eddig még semmi nem tett bennem kárt" - mondta Hopper a BBC-nek.

A sportoló gyorsúszással tenné meg a távot, naponta akár 12 órát is tölt a vízben. Ereje fenntartásához napi 12 ezer kalóriát kell elfogyasztania. Útján két hajó segíti, a legénység tagjai között orvos, fizioterapeuta és Giunness-munkatárs is van, aki majd hitelesíti a világcsúcsot