Társoldalunk:

Gyurta után Kapás is üzent: kiáll Hosszú Katinka mellett

2016.11.16. 19:11

Gyurta Dániel szerdán kiállt a Magyar Úszószövetséget nyílt levélben kritizáló Hosszú Katinka mellett, majd Kapás Boglárka is csatlakozott hozzá. Hargitay András úszókapitány eközben úgy nyilatkozott, telefonon beszélt Gyurta Dániellel, aki szerinte nem mindenben kíván Hosszúval közös álláspontra helyezkedni.

"Dani maga hívott fel a délután folyamán, és tisztáztuk, hogy Hosszú Katinka közleményét illetően milyen nyilatkozatot tett" - mondta az MTI-nek Hargitay András. Dani elmondta, nem kíván Katinkával közös álláspontra helyezkedni. Ő annyit mondott, hogy, mint az élet bármely területén, az úszósportban is mindig van min javítani, de egyáltalán nem áll szándékában leváltani az elnököt.

Gyurta Dániel a riói olimpiánForrás: MTI/Kovács Tamás

Egy vágya van, hogy legjobb tudása szerint, a tőle megszokott szinten készüljön"  - mondta.

Hargitay András hozzátette, az olimpiai bajnok mellúszó nem kíván a sajtóban magyarázkodni, de felhatalmazta arra, hogy szavai átértelmezését tisztázza.

Szerdán a 24.hu honlapon jelent meg Gyurtával egy interjú, amelyben a klasszis így nyilatkozott: "Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni."

Hargitay András nyilatkozatát követően Gyurta Dániel a Facebookon arról írt, hogy nem érti Hargitay úszókapitány közleményét. 

Kapás Boglárka belháborúkat emlegetForrás: MTI/Kovács Tamás

Közben az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka is megszólalt. „Gyurta Dániel olimpiai bajnok csapattársamhoz szeretnék csatlakozni - írta Kapás a Nemzeti Sportnak. – Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk.  Miért is gondolom ezt? Optimális esetben nekünk, versenyzőknek arra kellene koncentrálnunk, hogy teljes erővel a világversenyekre készüljünk, és csúcsformában álljunk a rajtkőre. Az elmúlt közel egy évben azonban ezen a téren valóban nem volt könnyű dolgunk. Vagy hangos belháborúk zajlottak, vagy éppen hidegháborús közegben kellett élnünk a mindennapjainkat. Bízom benne, hogy mihamarabb csak az úszásra tudunk majd koncentrálni azért, hogy országunk úszósportjának hírnevét tovább öregbítsük. Danival együtt én is bízom abban, hogy a sportvezetésben megszületnek azok a döntések, melyek minél előbb szilárd alapokat teremtenek a nyugodt felkészülésünkhöz. Mindez elsősorban Magyarország és a magyar úszósport érdeke."

Bernek Péter menedzsmentje kiállt Hosszú Katinka mellett: