Társoldalunk:

Létbizonytalanságban tartja a klubokat az úszószövetség

2016.11.17. 13:22

Czakó Csaba úszóedző a TV2 Mokka című műsorának nyilatkozva elmondta, nem véletlenül álltak ki Hosszú Katinka véleménye mellett. Az MTE vezetőedzője szerint az alapelvekkel van baj. 

"Nagyon sok olyan probléma van az úszószövetség berkein belül, ami már a válogatott sportolókat is érinti" - mondta Czakó Csaba, a Mohácsi Torna Egylet vezetőedzője. A mohácsi úszóklub Facebook-oldalán megosztotta Hosszú Katinka nyílt levelét, aminek tartalmához azóta számos élvonalbeli magyar úszó, Kapás Boglárka, Gyurta Dániel és a Verrasztó testvérek is csatlakoztak.

"Nem véletlenül osztottuk meg a levelet. Az elvekkel vannak problémáink" – mondta Czakó, majd elmesélte, hogy kapott a szövetségtől egy levelet, amiben arról tájékoztatták, hogy válogatott versenyzőjével, Financsek Gáborral lehetősége lesz meleg égövi edzőtáborba vonulni. Ennek ellenére később maga a szövetségi kapitány mondta neki azt, hogy "miből gondoltad, hogy ti bárhova is utazhattok?"

A TV2 műsorvezetőjének kérdésére Czakó azt mondta, bizonyos szempontból létbizonytalanságban tartja őket a szövetség". Czakó hozzátette, nem működhet úgy a szövetség, hogy más érdekek mozgassák, mint a minél eredményesebb szereplés.