Újabb úszósztárok csatlakoztak az elnökséget támadókhoz

vasárnap esti program, döntők
Verrasztó Dávid
London, 2016. május 22. Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás előfutamában az úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 22-én. A magyar úszó címvédőként a legjobb idővel jutott a döntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Verrasztó Evelyn és Dávid, valamint Kozma Dominik is csatlakozott a Magyar Úszószövetséget bíráló Hosszú Katinkához és Gyurta Dánielhez. A szövetség konkrétumokat vár a versenyzőktől, akár névtelenül is.

"Gyerekkorunk óta az úszás a legfontosabb dolog az életünkben, ezért úgy érezzük, hogy szeretnénk csatlakozni a Katka és Dani által tett kijelentésekhez. Több mint két évtizede szinte minden napot az uszodában töltve

hisz hosszú évek óta saját bőrünkön tapasztaljuk a jelenlegi rendszer működésének jó és rossz oldalait" – áll a testvéreknek a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Gyurta után Kapás is üzent: kiáll Hosszú Katinka mellett

"Úgy gondoljuk, megérett az idő a közös fellépésre, az úszók és a szövetség érdekeit is szem előtt tartó, szakmailag is a jelenkor igényei és kívánalmai szerint működő sportági konszenzus megteremtésére a feszültségmentes felkészülés érdekében!"

Verrasztó Dávid Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szerda dékután újabb válogatott úszó, Kozma Dominik jelentette ki, hogy csatlakozik a felszólalókhoz.

„Elérkezettnek látom az időt, hogy kiemelten eredményes válogatott társaimmal egyetértésben kiálljak az ügyért, amely a teljes magyar úszósport jövőjét érintő reformokat hivatott szorgalmazni. Az elmúlt években sajnálatos módon a

amelyek megnehezítették a versenyzők és edzőik munkáját, ezzel kockáztatva felkészülésük nyugodtságát és eredményességét az aktuális világversenyekre."

Kozma Dominik a rajt előtt a riói olimpia 200 méteres gyorsúszás elődöntőjén Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Remélem, példátlan összefogásunk eléri célját, hogy a szövetséggel együttműködve megtaláljuk a megoldáshoz vezető utat, amely valós békét, az eddigieknél professzionálisabb és még sikeresebb magyar úszósportot adhat a világnak" – olvasható a válogatott úszó Nemzeti Sportnak eljuttatott nyilatkozatában.

A MÚSZ csütörtökön konkrétumokat kért a versenyzőktől: "A sportolók névvel, de akár anonim módon is elmondhatják: kit mi segítene abban, hogy még az eddigieknél is jobb eredményt érhessenek el. A felmérés eredménye nyilvánosságra kerül."

A MÚSZ – áll a közleményben – változatlanul arra törekszik, hogy a legutóbbi rövid pályás Európa-bajnokságot, a legutóbbi Eb-t, valamint a riói olimpiát követően

továbbra is Magyarország úszói legyenek Európa legeredményesebbjei

az éremtáblázaton, és a hét év alatt lezajlott, öt hazai rendezésű Európa-bajnoksághoz hasonlóan a 2017-es hazai világbajnokság is sikeres legyen. "Mindez csak nyugodt légkörben, közös összefogással valósulhat meg" – zárul az elnökségi közlemény.