Társoldalunk:

Nem igaz, hogy Cseh László távozik az úszószövetségtől

2016.11.21. 12:41

Cseh László hétfőn délelőtt a Magyar Úszószövetség által felkért bizottság megbeszélésén értesült arról, hogy állítólagosan lemondott vagy lemondani készül elnökségi tagságáról. A világbajnoki arany- és olimpiai ezüstérmes úszó a Facebookon cáfolta a távozásáról szóló híreket.

„A velem megjelentekkel kapcsolatban egyelőre ennyit szeretnék közzétenni: tény, hogy reggel egyik úszótársammal telefonon megosztottam a keserűségemet, elmondtam neki, mennyire bánt, hogy ők úgy gondolják, nem tudom képviselni az érdekeiket. Közöltem vele, hogy ha ez így van, akkor feleslegesen ülök az elnökségben, de ez egy baráti beszélgetés volt, nem hatalmaztam fel, hogy velem kapcsolatban bárkinek bejelentést tegyem. Ha valamikor is hasonló döntést kívánok hozni, azt magam fogom személyesen bejelenteni” – írta a Facebookon Cseh László, aki ezek szerint mégsem távozik a Magyar Úszószövetség elnökségéből.

Rióban ezüstéremig jutottForrás: AFP/Gabriel Bouys

A MÚSZ részéről további bejelentés várható a délután folyamán– tájékoztatta az Origót a szövetség sajtófőnöke, Csurka Gergely.

Hosszú Katinka múlt kedden lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt, aki jelezte, ezt nem teszi meg, viszont kivizsgálják a háromszoros olimpiai bajnok által felvetett problémákat. Hosszúhoz csatlakozott több úszótársa, többek között Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is.

Cseh László annak a bizottságnak lett a tagja, amely kivizsgálja a társai konkrét panaszait. A bizottság további tagjai: Dr. Tóth Ákos egyetemi tanár, Halász Sarolta, a MÚSZ gazdasági igazgatója és dr. Ugrin Tamás ügyvéd.

Közben hétfő reggel Hosszú Katinka vezetésével számos úszó és edző megfogalmazott egy hétpontos ultimátumot, amely úgy kezdődik, hogy „álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására”, és azzal záródik, hogy „az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, észszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására”.