Társoldalunk:

Gyárfás rágalmazásért perli az olimpiai bajnokot

2016.11.23. 11:47

Gyárfás Tamás és a Magyar Úszószövetség is jogi lépéseket tesz az elmúlt napokban tett – ahogy fogalmaznak – „nyílt hazugságokat és rágalmakat megfogalmazókkal” szemben.

A MÚSZ hitelrontásért bepereli Németh Zsolt egykori nyílt vízi szövetségi kapitányt, amiért azt állította egy tévés nyilatkozatában, hogy a szövetség megvásárolja a közgyűlési szavazatokat.

Állításával ellentétben az egyesületek kizárólag az eredményességi rangsor alapján kapják a támogatásokat, amelyekről a szerződést a szövetség akkor továbbítja a számukra, amikor a nekik járó források megérkeznek a szövetséghez az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ennek aláírása, folyósítása teljes mértékben független a mindenkori közgyűlés időpontjától – mondják Gyárfásék.

Gyárfás a bíróságon kér elégtételt

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke szintén jogi lépéseket tesz Szabó József olimpiai bajnok ellen, aki szerinte a Fullank.com internetes portálon tett hamis állításokat azzal kapcsolatban, hogy az elnök a múltban jutalékot vett fel a megkötött szponzori szerződések után.

Gyárfás Tamás kijelentette, az olimpiai aranyérmes úszóval a nyilvánosság előtt nem kíván nyílt vitát folytatni, a bíróságon azonban kénytelen elégtételt kérni, hiszen 1993 óta soha, semmilyen formában nem vett fel sem jutalékot, sem fizetést, sem költségtérítést a MÚSZ-tól, mint ahogy Szabó József többi, részben kegyeletsértő állításai is minden valóságalapot nélkülöznek.

Gyárfás nem hagyja magátFotó: Polyák Attila - Origo

Németh Zsolt és Szabó József is azzal összefüggésben szólalt meg, hogy egyre inkább elmérgesedett a helyzet a MÚSZ elnöksége és azon versenyzők között, akik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka vezetésével mielőbbi változásokat szeretnének a sportágban.